מחוז תל אביב מטמיע את מודל SEL בבתי הספר

אז מהו מודל SEL שמוטמע בימים אלה בבתי הספר במחוז תל אביב על ידי הפיקוח על הייעוץ? מדוע הוא כל כך נחוץ ליישום לאחר חזרת התלמידים לבתי הספר מהסגרים, מלימודי הזום ומהשהייה הארוכה בבתים ואיך הוא ישפיע על צמצום רמת האלימות, הפחתת החרדות והמעורבות החברתית.
למידה חברתית רגשית (Social-Emotional Learning או SEL) היא תהליך של למידת כישורים ומיומנויות רגשיות וחברתיות המאפשרת לפתח ולטפח את היכולת של התלמידים, המורים והקהילה להבין ולנהל את הרגשות שלהם עצמם ואת האינטראקציות שלהם עם אחרים.
מודל SEL של משרד החינוך, מתייחס למיומנויות תוך אישיות ומיומנויות בין אישיות. כאשר מיומנויות תוך אישיות הן מודעות עצמית (זיהוי רגשות, הכרת העצמי, מסוגלות עצמית) והכוונה עצמית (ויסות עצמי, הנעה עצמית, התמודדות עם מצבי לחץ ומשבר), ומיומנויות בין אישיות כוללות מודעות חברתית (הבנת האחר, זיהוי מצבים חברתיים, רגישות תרבותית) והתנהלות חברתית (תקשורת, ניהול קונפליקטים, עבודת צוות, ניהול יחסים בין אישיים) ואוריינות גלובלית- מודעות גלובלית, אחריות גלובלית והתנהלות רב תרבותית. מיומנויות חברתיות רגשיות אלו נלמדות במסגרת תוכנית כישורי חיים.
ממצאי מחקרים מעידים כי למיומנויות חברתיות-רגשיות יתרונות לאורך חיי הפרט, הנוגעים להתנהגותו ולרווחתו ושתורמים להצלחה בהווה בבית הספר ובעתיד במערכות יחסים ובחייו האזרחיים (שפרלינג, 2018).